ترمیم سازه های بتنی به بازسازی قسمت های از بتن که آسیب دیده پرداخته می شود. به طور کلی تعمیر اقدامی است که برای بازگرداندن عملکرد فعلی یک سازه یا اجزای آن تا حد قابل قبولی که معیوب یا فرسوده، تخریب شده یا به نوعی آسیب دیده اند انجام می شود.
بتن از مصالح ساختمان می باشد که استحکام و مقاومت خوبی دارد که در مرحله ساخت و بهره برداری دچار فرسایش و آسیب می شود که نیازمند تعمیر می باشد تا بتن بتواند استحکام لازم داشته باشد. بتن ها به خاطر عوامل زیادی از جمله تأثیر اسیدها، کربناتاسیون، سولفاته شدن، واکنش قلیایی، مشکلات اجرایی و … باعث آسیب و فرسایش بتن و سازه های آن می شود. ترمیم این جنس سازه ها باعث افزایش طول عمر مفید بتن می شود.
ترمیم سازه های بتنی قدیمی نیازمند تدبیر و درک بیشتر می باشد زیرا لازم است که قسمت هایی که آسیب دیده از سایر بتن ها جدا شود و سپس قسمت های جدید بتن جایگزین شود. امروزه در کشورهای زلزله خیز مقاوم سازی ساختمان و بتن و سدها و مرمت ساختمان ها جزء اقدامات ضروری می باشد.
بتن دکوراتیو روشی نوین برای زیبا سازی
جالب است که بدانید ترمیم سازه های بتنی 85 تا 100 بتن های جایگزین شده می تواند افزایش مقاومت و فشار را تضمین کند. امروزه با پیشرفت صنعت ساختمان سازی و معماری روش های مختلفی برای بازسازی ساختمان و ترمیم آن ها استفاده می شود که مهندسین پس از بررسی ساختمان کم ریسک ترین و بهترین روش را برای ترمیم ساختمان ها انجام می دهند.
ابتدا لازم است که مهندس ها علت تخریب بتن ها و شدت تخریب را شناسایی کنند تا بتوانند بهترین روش و راهکار ها برای ترمیم سازه های بتنی انتخاب کنند. اگر بتن های قدیمی سطح رویه دچار پوسته پوسته شود و یا دچار فرسایش های حفره ی شود به این پدیده کرموشدن بتن می گویند که نیاز است پس از تخریب قسمت های خراب شده از ملات های ریزی استفاده شود.
عوامل زیادی در ایجاد پدیده کرمو نقش دارد از جمله استفاده از مصالح بی کیفیت و هنگام اجرا بتن ریزی نامناسب و… . در صورتی که برای ترمیم ساختمان ها نیاز به مواد و مصالح با کیفیت می باشد. یکی از نکات بسیار مهم که مهندس ها لازم است هنگام بازسازی سازه ها دقت کنند، این است که باید بین مواد و مصالح قدیمی با مواد و مصالح جدید هماهنگی و پیوستگی وجود داشته باشد.
پیشنهاد مقاله : اجرای ماله پروانه ای
در یکی از روش های بازسازی سازه ها، بتن های تخریب شده را قالب بندی و سپس بتن ریزی را انجام می دهند. از روش های دیگر بتن سازی استفاده از بتن پلیمری می باشد. می توان برای بازسازی بتن از مخلوط سیمان و آب استفاده کرد. اگر سطح بیرونی بتن آسیب دیده باشد می توان فقط سطح، سطحی را ترمیم کرد. از دیگر روش های ترمیم استفاده از بتن پیش آکنده و استفاده از رزین اپوکسی و به کار بردن چسب بتن می باشد.
در این روش برای بازسازی بتنی از ملات سیمانی و سلبیس دانه ریز و رزین استفاده می شود که دارای چسبندگی زیاد می باشد. این روش برای سطوح افقی و عمودی بسیار خوب می باشد.
درباره آب بندی استخر چه می دانید؟
جهت اطلاعات بیشتر می توانید با مشاوران بتن شیمی ساختمان تماس بگیرید یا در چت واتس آپ به ما پیام دهید. همچنین شما می توانید سوالات خود را در قالب نظر از ما بپرسید. کارشناسان ما در اسرع وقت پاسخگوی شما خواهند بود.
4 Comments
سلام. چه راهکارهایی برای جلوگیری از تخریب سازه بتنی وجود دارد؟
سلام. از شایعترین علت های تخریب بتن می توان به :
استفاده بیش از حد مجاز از آب در تهیه ملات های بتنی
طراحی نامناسب و نادرست سازه های بتنی
تحلیل سولفاتی سازه های بتنی
درزهای موجود در بتن(ترک های سازه ای)
اشاره کرد. که نیاز به ترمیم سازه بتنی را افزایش می دهد
سلام. آیا شما هم ترمیم سازه بتنی انجام می دهید؟
سلام. بله. با تیم بتن شیمی تماس بگیرید